Wednesday, May 20, 2009

IL JI-MAE

dh lama x update blog..
hmm…
skarang tgh tengok citer korea kat 8tv..
tp xtau laa, kalau org laen dh tgk n sy lambat….
cerita tue bertajuk ‘IL JI-MAE’..
kalau x silap maksudnyer, ‘hitam & licik’ kot...

jalan citernyer sgt menarik..
citernyer lebih kurang camnie laa…

ad seorg pemuda nie nama R nak cari siapa pembunuh ayah n kakak dier…
masa kecik, dia nmpk ayah dia d bunuh depan mata dier, tp x nmpk sapa pembunuh ayah dier.. tue yg dier nak cari tue..

pas2 sejak jd anak yatim dia d bela oleh sorang ayah angkat dia…
dia belajar berlawan, dll....
bila dia dh mahir, dia curik barang berharga dari rumah alumni2 n org2 besar maharaja....
pas2 dia gunakan brg2 yg dia curik tue utk membantu rakyat yg miskin kt tempat dia...
lg satu, setiap kali lepas curi brg2 berharga...
dia akan letak lukisan bunga plum berdarah....
klu x silap maksudnya, ‘penindasan terhadap org miskin’ lebih kurang cam tue laa..

dlm masa yg sama dia jatuh cinta dgn seorg cik muda…
dia slalu dpt byk maklumat tntg ahli alumni dr cik muda nie..
cik muda nie pun byk bantu dier dan mereka saling jatuh cinta....
nak di jadikan citer, cik muda nie ialah anak kpd salah seorang yg berkomplot dlm
pembunuhan ayah dia....
R sgt lah sedih...

nak d jadikan cerita nie lg menarik....
ayah angkat dier menyamar jd IL JI-MAE coz nak selamatkn dia....
tp ayah angkt dier mati d bunuh....
kwn dia perempuan, Boon-Sun pun menyamar jd IL JI-MAE..
coz nak selamat kn dier...
tp jatuh dlm laut...
x tau laa, mati atau x.....

lg laa, meningkat kemarahan IL JI-MAE nie....




apa yg suka sgt tentang citer nie ialah...
jln citer yg sgt menarik...
berlatar belakangkn zaman kerajaan korea masa dulu2…
pelakon utamanya ialah LEE JUN KI @ IL JI-MAE
cara berlawan sgt menarik..
pokok plum yg sgt lawa..
cara IL JI-MAE mengatur strategi masa nk mencuri...
tema kekeluargaan....

1 comment:

SYAZANA RUSDIN said...

wslm su!!hehe

wah, rajin da g tgk blog nana;p hehe..su click je kat bwh kotak shoutMix nana. yg ad tulis "ShoutMix chat widget", pastu die akn kuar new window. su kne dftar dlu, pastu copy paste code die kat Add Gadget kat profile su. Yg lagu pn sme, tkn kat "Gartisan Musik" kat bwh skali blog nana ni pastu cr lagu yg su nak. Then add Gadget jgk kat profile blog su taw:)

hehe.. detail x? kalo ade pape su tny je la ya:p